Nyårslöften som du kan hålla

Nyårslöften som du kan hålla

Nya året är några veckor gammal, och det är dags att ta en blick bakåt till nyårsaftonen, då raketer lyste himmeln och korkarna från skumvinsflaskor flög nästan lika högt. Senast följande morgon bestämde du att nya året kommer att vara ett år för förändring.

Populäraste nyårslöften är att bli i bättre sick, motionera mera, äta hälsosammare och att vara mera med de nära och kära. De är all bra mål som förbättrar både din allmänna livskvalité och effektivitet på jobbet.

Regelbunden motion är bästa sättet att få bättre hälsa. Den som sitter längst vid arbetsbordet är inte arbetsplatsens effektivaste typ: en välmående människa är. Hur har du lyckats med att hålla löften du gjorde några veckor sedan?

Ett bra nyårslöfte är så exakt som möjligt och inte för stor. Säg inte ”Jag vill bli en bättre människa och det här kommer att vara bästa året i mitt liv!” utan dela upp löften till mindre mål. Du kan lova att du tränar en gång per vecka, lägger dig klockan elva på kvällen och att du dricker vatten i stället för läsk.

Du behöver inte förändra hela livet på en gång. Det handlar inte om att se ut som en fitnessmodell eller leva alkoholfri resten av livet, det räcker med mindre förändringar. Men om du redan har hunnit lova sluta äta socker och dricka alkohol, tappa 20 kilo eller att vara en perfekt vän, make och föräldrar, ingen panik!

Det är lätt att sätta sina mål för högt, vilket ofta leder till bakslag. Det betyder ändå inte att du har misslyckats. Det betyder att du kan sätta nya, mera realistiska mål som passar in i ditt liv.

Ett hälsosamt liv betyder inte att du måste säga nej till allt sött och roligt. Det är ändå få av oss som behöver se ut som en simdräktmodell. En kakbit eller ett glas vin nu och då kan vara en del av en hälsosam livsstil.

Det lönar sig att koncentrera sig på resultaten då man väljer ett nyårslöfte. Tänk på vad du kommer att få istället för at fokusera på det du kommer att ge upp.

Det är viktigt att ditt löfte passar ihop med dina värden och du är inspirerad. Kommer inte din motivation inifrån, kommer inte resultatet hålla. Att förändra ditt liv borde kännas bra! Då ditt mål grundar sig på dina värden, är passlig i storlek och flexibel, samt kan mätas, kommer du att lyckas. Skål på det!