In English

Tervetuloa VTT:n AlvinOne portaaliin!

Tältä sivulta löydät tietoa AlvinOnesta, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sekä palveluita, joita VTT tarjoaa henkilöstölle.

Tietoa AlvinOnesta

Mikä AlvinOne?

AlvinOne on hyvinvointisovellus, joka edistää kokonaisvaltaista terveyttäsi ja työkykyäsi, jotta voit elää tasapainoista elämää. AlvinOne-sovellus sisältää VTT:n tutkijoiden kehittämää teknologiaa ja sen käyttö VTT:llä edesauttaa jatkokehitystä.

Miksi työyhteisössämme otettiin AlvinOne käyttöön?

AlvinOne otettiin käyttöön, koska sen avulla pystymme ennaltaehkäisemään terveysongelmia työyhteisössä ennen kuin ne tapahtuvat. Sinulle työntekijänä AlvinOne on hyvinvoinnin ekosysteemi, josta saat tietoa tulevista riskeistäsi, nykyisestä terveydentilastasi, ohjeita terveytesi edistämiseen ja löydät ne hyvinvointi- ja terveyspalvelut, jotka työantajasi haluaa sinulle tarjota. Työnantajallesi on myös tärkeää, että työyhteisö voi hyvin ja että riskejä voidaan ennakoida ja tunnistaa mahdollisia ongelmakohtia ajoissa. AlvinOne tuottaa HR:lle ja johdolle anonymisoituja ryhmätason yhteenvetoja, joita voidaan hyödyntää päätöksenteossa ja tukea hyvinvointianne entistä paremmin.

Mihin AlvinOneen syöttämiäni tietoja käytetään?

AlvinOneen syöttämiäsi tietoja käytetään AlvinOne-ennusteessa ja sähköisessä terveystarkastuksessa sinun henkilökohtaisten tulosten muodostamiseen. Tämän lisäksi järjestelmästä luodaan anonymisoituja ryhmätason yhteenvetoja työnantajallesi. Yhteenvedoissa kaikki yksilötiedot on poistettu. Yksittäisten hyvinvointimuuttujien yhteenvetoja muodostetaan vain vähintään 20 hengen ryhmistä, jolloin yksilöitä on mahdoton tunnistaa. Mitään yksilötietoja ei luovuteta esimiehille, työtovereille eikä viranomaisille.

AlvinOnen jatkuva kehitys on meille tärkeää. Tämän vuoksi hyödynnämme AlvinOnen keräämää anonymisoitua dataa tutkimuksessa ja jatkokehityksessä.

Mitä tulokseni tarkoittavat?

Miten minun tulisi toimia, jos sain vihreän tuloksen AlvinOnen terveysanalyysissa?

Hienoa – vihreä tarkoittaa, että kyseinen hyvinvoinnin alue on sinun kohdallasi kunnossa. Jatka samaan malliin ja ylläpidä vahvuuksiasi. Muistathan myös hyödyntää VTT:n tarjoamia palveluita kuten Cuckoo Workout-taukoliikuntasovellusta sekä Academy of Brainin verkkovalmennuksia ylläpitääksesi hyvinvointiasi.

Miten minun tulisi toimia, jos sain keltaisen tuloksen AlvinOnen terveysanalyysissa?

Jos olet saanut kohonneen riskin, eli keltaisen tuloksen AlvinOnen sähköisestä terveystarkastuksesta, seuraa sovelluksen ohjeita ja tee omaehtoisia toimenpiteitä edistääksesi terveyttäsi. Muistathan myös hyödyntää VTT:n tarjoamia palveluita kuten Cuckoo Workout-taukoliikuntasovellusta sekä Academy of Brainin verkkovalmennuksia hyvinvointisi tukena.

Miten minun tulisi toimia, jos sain punaisen tuloksen AlvinOnen terveysanalyysissa?

Jos olet saanut korkean riskin, eli punaisen tuloksen jollain osa-alueella AlvinOnen sähköisessä terveystarkastuksessa, toimi sovelluksen antaman ohjeen mukaisesti. Jos haluat ottaa yhteyttä työterveyshuoltoon ja keskustella tuloksistasi, voit varata ajan numerosta +358104140666 tai Mehiläisen verkkoajanvarauksesta.

Miten pääsen käyttämään AlvinOnesta löytyviä palveluita?

Cuckoo Workout ja Academy of Brainin palvelut ovat kaikille VTT:läisille avoimia palveluita, joita pääset käyttämään rekisteröitymällä käyttäjäksi esimerkiksi AlvinOne portaalin kautta, ellet ole jo rekisteröitynyt aiemmin. Mehiläisen työterveyshuollon palvelut ovat käytettävissäsi tarvittaessa.

AlvinOne analysoi stressitekijöitä erikseen. Auntien stressinhallintapalveluun kutsutaan sähköpostitse ne henkilöt, jotka täyttävät stressitekijöiden osalta kriteerit AlvinOne Terveysanalyysissä. Jos koet, että hyötyisit Auntien palveluista, mutta et ole saanut kutsua palveluun viikon kuluessa tehtyäsi terveysanalyysin voit hakeutua palveluun myös esimiehen, HR:n tai työterveyshuollon kautta.

Huom: Externaleilla on oikeus käyttää kaikkia muita tältä sivulta löytyviä VTT:n tarjoamia hyvinvointipalveluita paitsi työterveyshuoltoa. Jos sinulla on kysymyksiä tähän liittyen, olethan yhteydessä VTT:n HR:ään.

En pääse etenemään ennusteeseen tai terveysanalyysiin, miten minun tulisi toimia?

Tarkista, että olet käyttänyt rekisteröityessä vtt.fi-päätteistä sähköpostiosoitetta, koska sovellus tunnistaa sinut siitä VTT:läiseksi, jolla on pääsy ennusteeseen ja terveysanalyysiin. Pääset muokkaamaan sähköpostiosoitetta omista tiedoistasi sovelluksen päävalikosta. Jos et edelleenkään pääse jatkamaan ennusteeseen tai terveysanalyysiin ja sähköpostiosoitteesi on oikein, poista sovellus laitteelta, lataa se sovelluskaupasta uudestaan ja rekisteröidy oikealla sähköpostiosoitteella. Jos et tämänkään jälkeen pääse etenemään, ota yhteyttä käyttötukeen osoitteessa support@alvinone.com.

Tietosuoja

Yksilötietojasi ei koskaan luovuteta työnantajallesi, työtovereillesi, viranomaisille tai kenellekkään muulle ilman lupaasi. AlvinOne laatii HR:lle ja yritysjohdolle ainoastaan anonymisoituja ryhmätason yhteenvetoja, joista yksilöitä ei voida tunnistaa. Yksittäisten hyvinvointimuuttujien yhteenvetoja muodostetaan vain vähintään 20 hengen ryhmistä.

Tiedot tallentuvat AlvinOne Oy:n ylläpitämään terveysjärjestelmään. AlvinOne Oy toimii henkilötietojen käsittelijänä ja VTT rekisterinpitäjänä. AlvinOne Oy:n tietosuojaratkaisut täyttävät voimassaolevan lainsäädännön vaatimat kriteerit. Järjestelmän kehittämisessä seurataan ja noudatetaan kaikkia alaan liittyviä lakeja ja määräyksiä sekä henkilötietojen käyttöä sääteleviä lakeja. Olemme huolehtineet myös siitä, että tietojärjestelmä täyttää tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvät erityisvaatimukset.

Halutessasi voit pyytää tietojesi toimitusta, muokkausta tai poistamista järjestelmästä sähköpostitse osoitteessa info@alvinone.com. AlvinOnen käyttö on aina vapaaehtoista.

Palvelut:

Auntien stressinhallintapalvelut tukevat arjen kiemuroissa. Palveluun lähetetään kutsu AlvinOne Terveysanalyysin tulosten perusteella tai vaihtoehtoisesti siihen voi hakeutua HR:n, esimiehen tai työterveyshuollon kautta.

TUTUSTU PALVELUUN

Pidä tauko – Oletko jo kokeillut Cuckoon virkistäviä taukotreenejä?

REKISTERÖIDY TÄSTÄ

Kehitä itseäsi Academy of Brainin verkkovalmennuksilla. Pääset rekisteröitymään alla olevasta painikkeesta. Käytä koodia VTT-discount rekisteröityessäsi niin sinua ei veloiteta. Katso esittelyvideo tästä:

SIIRRY PALVELUUN

Varaa aika työterveyshuoltoon verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta +358104140666.

Huom: Externaleilla on oikeus käyttää kaikkia muita yllä maninittuja VTT:n tarjoamia hyvinvointipalveluita paitsi työterveyshuoltoa. Jos sinulla on kysymyksiä tähän liittyen, olethan yhteydessä VTT:n HR:ään.